Η φετινή Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες (CIFTIS) πραγματοποιήθηκε στις 12-16 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, αποτελώντας τη μοναδική πλατφόρμα παρουσίασης των νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων, αλλά και παρότρυνσης των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση ενός μέλλοντος με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στην κινεζική αγορά.

Στο επίκεντρο του εκθεσιακού ενδιαφέροντος της φετινής CIFTIS βρέθηκαν τα επιτεύγματα στους τομείς των πράσινων κι έξυπνων υπηρεσιών. Η προσπάθεια επίτευξης των κλιματικών στόχων που έχει θέσει το Πεκίνο προσδίδει νέα κίνητρα σε διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών, οι κατασκευές, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, η προσφορά υπηρεσιών υγείας, ο τομέας των αθλημάτων, αλλά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ο εκθεσιακός χώρος για την προσφορά περιβαλλοντολογικών υπηρεσιών στη CIFTIS είχε περίπου εμβαδόν 12.000 τετραγωνικών μέτρων, παρουσιάζοντας διάφορες ζώνες για την πράσινη ενέργεια, τις τεχνολογίες ουδέτερου άνθρακα, αλλά και την κυκλική οικονομία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής από κινεζικές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις του εξωτερικού, αναδεικνύοντας τη CIFTIS σε μία πρωταγωνιστική εκθεσιακή πλατφόρμα για την παγκόσμια πράσινη καινοτομία.

Διαβάστε ακόμη