Το οικογενειακό γραφείο του ιδιοκτήτη των Cleveland Browns, Τζίμι Χάσλαμ, HF Capital LLC, έχει δεσμεύσει 725 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μιας νέας πρωτοβουλίας με στόχο την απαλλαγή της βαριάς βιομηχανίας από τον άνθρακα, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Τα χρήματα θα διαχειριστεί η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Ara Partners, η οποία διόρισε τον Σαμίκ Κονάρ για να ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας.

Η πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας, τα βιοκαύσιμα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και στις επιχειρήσεις προμήθειας και διανομής ενέργειας. Στόχος είναι η μείωση 50 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια ζωής του ταμείου, σύμφωνα με τον Κονάρ. Ο Κονάρ ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της Pilot Company, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Χάσλαμ. Εκτός από τους Browns, ο Χάσλαμ κατέχει επίσης την ομάδα ποδοσφαίρου Columbus Crew και έχει μερίδιο στην ομάδα μπάσκετ Milwaukee Bucks. Η καθαρή του αξία ανέρχεται στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η Ara Partners, που ιδρύθηκε το 2017, διαχειρίζεται πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, εστιάζοντας σε επενδύσεις που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών και τη διαχείριση αποβλήτων. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η ανακυκλώτρια μπαταριών Blue Whale Materials, ο παραγωγός υδρογόνου Utility Global και η Carbogenesis, η οποία μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε χρήσιμα υλικά. Το HF Capital έχει επίσης επενδύσει σε αρκετές ενεργειακές εταιρείες, όπως η Silicon Ranch Corp., που υποστηρίζεται από τη Royal Dutch Shell, καθώς και η Arizona DF Renewables, παραγωγός ανανεώσιμου φυσικού αερίου.

Η νέα πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στη μείωση των εκπομπών από μονάδες φυσικού αερίου, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των μονάδων ή με τη δέσμευση του CO2. «Ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή όχι, αυτές οι μονάδες θα παραμείνουν», είπε ο Κονάρ.

Διαβάστε ακόμη