Η βρετανική National Grid δήλωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να πωλήσει τον Διαχειριστή Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) στη βρετανική κυβέρνηση έναντι 630 εκατομμυρίων λιρών (827,95 εκατ. δολαρίων), συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με το Reuters.

Ο διαχειριστής ενεργειακών υποδομών δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία μέχρι την 1η Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση των Εργατικών και η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem στοχεύουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Εθνικού Διαχειριστή Συστήματος Ενέργειας (NESO).

Ο NESO θα είναι ένας δημόσιος, ανεξάρτητος οργανισμός, με νέους ρόλους σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο για την εποπτεία του εθνικού ενεργειακού δικτύου.

«Πρέπει να απομακρύνουμε τη Βρετανία από τις ακριβές, ανασφαλείς αγορές ορυκτών καυσίμων και να την οδηγήσουμε σε καθαρή, φθηνή εγχώρια ενέργεια που ελέγχουμε εμείς. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τους λογαριασμούς μακροπρόθεσμα, θα ενισχύσουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία και θα στηρίξουμε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ.

Διαβάστε ακόμη