Η Tesla του Έλον Μασκ σχεδιάζει να λανσάρει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Full Self Driving στην Κίνα και την Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων. Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ δήλωσε την Πέμπτη ότι η υπηρεσία – η οποία έρχεται ως επί πληρωμή πρόσθετο χαρακτηριστικό για τους πελάτες της Tesla – έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις δύο περιοχές το πρώτο τρίμηνο του 2025, «εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών».

Η Tesla δεν έχει λάβει ακόμη ρυθμιστική άδεια για να λανσάρει το προϊόν FSD στην Ευρώπη και την Κίνα, αλλά ο Μασκ δήλωσε τον Ιούλιο ότι αναμένει να λάβει αυτή την άδεια μέχρι το τέλος του 2024. Η λεγόμενη Πλήρης Αυτοοδήγηση ή FSD αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του Μασκ να καταστήσει την Tesla μια πιο AI-κεντρική εταιρεία και να προωθήσει την τεχνολογία αυτοοδήγησης. Παρά την ετικέτα στο προϊόν του, το FSD δεν είναι στην πραγματικότητα ικανό να καταστήσει τα οχήματά του πλήρως αυτόνομα. Οι οδηγοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάθονται πίσω από το τιμόνι και να έχουν τα μάτια τους στους δρόμους, καθώς και να αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση όταν χρειάζεται.

Το FSD είναι μια αναβάθμιση του βοηθού οδηγού Autopilot της Tesla, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος στην Ευρώπη και την Κίνα. Η Tesla προσφέρει επίσης ήδη εδώ και χρόνια μια περιορισμένη έκδοση της τεχνολογίας FSD στην ασιατική χώρα. Από το 2016, ο Μασκ έχει υποσχεθεί στους επενδυτές ότι η Tesla θα παραδώσει τεχνολογία ικανή να κάνει τα αυτοκίνητα να οδηγούν εντελώς μόνα τους. Η εταιρεία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να τηρήσει αυτή τη δέσμευση λόγω τεχνικών και κανονιστικών περιορισμών.

Διαβάστε ακόμη