Οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία αυξήθηκαν σε ρεκόρ τον περασμένο μήνα, με επικεφαλής το Model Y της Tesla Inc. Περίπου το 94% των 11.114 αυτοκινήτων που πωλήθηκαν τον Αύγουστο ήταν ηλεκτρικά, δήλωσε τη Δευτέρα η Νορβηγική Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών ή OFV. Η έκρηξη αυτή οφείλεται στα γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα, καθώς και σε προνόμια όπως η χρήση λεωφορειολωρίδων και τα οφέλη στάθμευσης.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, σύντομα θα επιτύχουμε τον στόχο να έχουμε 100% στόλο μηδενικών εκπομπών το 2025», δήλωσε ο διευθυντής της OFV Oyvind Solberg Thorsen. Υπήρξε μια μικρή ετήσια αύξηση του συνολικού αριθμού των πωληθέντων αυτοκινήτων, γεγονός που υποδηλώνει μια «μικρή βελτίωση στην οικονομία των ανθρώπων», είπε.

Περισσότερα από 2.000 Tesla Model Y πωλήθηκαν τον Αύγουστο, καταλαμβάνοντας μερίδιο 19%. Παράλληλα, οι πωλήσεις του Volvo EX30 ανήλθαν σε 932, ενώ οι πωλήσεις του Skoda Enyaq ξεπέρασαν τις 700.Τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν μόλις το 2% των πωλήσεων. Τέλος, για το 2024 έως τον Αύγουστο τα EV αντιπροσώπευαν σχεδόν το 87% των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη