Η ΟΠΕΚ+ πρόκειται να προχωρήσει σε μια προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Οκτώβριο, καθώς οι διακοπές της Λιβύης και οι δεσμευμένες περικοπές από ορισμένα μέλη για την αντισταθμιστική υπερπαραγωγή αντισταθμίζουν το αντίκτυπο της χαμηλής ζήτησης, σύμφωνα με έξι πηγές από την ομάδα παραγωγών στο Reuters.

Οκτώ μέλη της ΟΠΕΚ+ προγραμματίζεται να αυξήσουν την παραγωγή κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, ως μέρος ενός σχεδίου να αρχίσουν να ξετυλίγουν το πιο πρόσφατο στρώμα των περικοπών παραγωγής 2,2 εκατομμυρίων bpd διατηρώντας άλλες περικοπές σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2025.

Μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη της ζήτησης, ιδιαίτερα στην Κίνα, έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και έχει υποκινήσει ορισμένους αναλυτές να αμφιβάλλουν εάν ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, θα προχωρήσουν με την αύξηση του Οκτωβρίου. Αλλά οι έξι πηγές της ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής παραμένει σε ισχύ καθώς η απώλεια της παραγωγής της Λιβύης σφίγγει την αγορά και οι ελπίδες αυξάνονται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η ΟΠΕΚ+, το γραφείο επικοινωνίας της Σαουδικής κυβέρνησης και το γραφείο του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Alexander Novak δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια.

Διαβάστε ακόμη