Η Shell μειώνει το εργατικό της δυναμικό για την εξερεύνηση και την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 20% ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μείωσης κόστους. Η κίνηση, υπό την ηγεσία του CEO Ουάελ Σαουάν, θα επηρεάσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως, με σημαντικές περικοπές αναμένονται στη Βρετανία και τις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτή η αναδιάρθρωση έρχεται μετά από πρόσφατες αποεπενδύσεις της Shell στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ορισμένες λειτουργίες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία στοχεύει να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες περιοχές της, συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου και της σταθερής παραγωγής πετρελαίου.

Παρά αυτές τις περικοπές, η Shell παραμένει προσηλωμένη στις δραστηριότητες εξερεύνησης και ανάπτυξης γεωτρήσεων, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες ανακαλύψεις της στη Ναμίμπια. Ωστόσο, η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην αποτελεσματικότητα και τη μείωση κόστους για να ενισχύσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της.

Η απόφαση της Shell να μειώσει το εργατικό της δυναμικό για την εξερεύνηση αντανακλά το μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο και την στρατηγική αντίδραση της εταιρείας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε καθαρότερες πηγές ενέργειας, η Shell προσαρμόζει τις λειτουργίες της για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και οικονομική επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη