Η BP Plc απέκτησε μερίδιο σε μια κινεζική εταιρεία βιώσιμων καυσίμων (SAF) αεροσκαφών έναντι 350 εκατομμυρίων γουάν (49 εκατομμυρίων δολαρίων), δίνοντας στη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία ένα στήριγμα σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές αγορές του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία αγόρασε μερίδιο 15% σε θυγατρική της Zhejiang Jiaao Enprotech Stock Co., σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Πέμπτη η μονάδα της BP στην Κίνα. Η εξαγορά υπόκειται σε κυβερνητικές εγκρίσεις, προστίθεται.

Η κινεζική εταιρεία έχει προγραμματίσει να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής βιώσιμου καυσίμου αεριωθουμένων το πρώτο τρίμηνο του 2025, το οποίο θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 500.000 τόνων ετησίως. Το βιοκαύσιμο θα παράγεται από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και ζωικά απόβλητα λίπους, ανέφερε η Zhejiang Jiaao σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Νωρίτερα φέτος, η Boeing Co. κατηγόρησε τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου ότι κάνουν πολύ λίγα για την παραγωγή βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου, καθώς η βιομηχανία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την έλλειψη εφοδιασμού. Η Zhejiang Jiaao δήλωσε ότι τα βιοκαύσιμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον τομέα των αερομεταφορών να μειώσει τις εκπομπές κατά 65% έως το 2050.

Διαβάστε ακόμη