Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου, από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας ζητεί αύξηση κατά 25% των επενδύσεων για την αναβάθμιση του ενεργειακού εξοπλισμού της Κίνας από το 2023 έως το 2027, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδύσεις θα υποστηρίξουν ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του εξοπλισμού και ανταλλαγής καταναλωτικών αγαθών που ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας τον Μάρτιο, αναφέρει η ανακοίνωση. Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει να ενισχύσει τις επενδύσεις και την κατανάλωση εν μέσω μιας ασταθούς οικονομικής ανάκαμψης.

Το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης προβλέπει επενδύσεις σε τομείς όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ευελιξία των ανθρακικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι τεχνολογίες δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, τομείς στους οποίους το Πεκίνο έχει επισημάνει ότι θα αποτελέσουν το κλειδί για τη μετάβαση από τον άνθρακα σε ενέργεια με λιγότερες εκπομπές άνθρακα.

Ζητεί επίσης από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν την υποστήριξή τους για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και να χορηγήσουν περισσότερα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια στη μεταποιητική βιομηχανία.

Το σχέδιο επαναλαμβάνει ορισμένους υφιστάμενους κανονισμούς σχετικά με την αναβάθμιση του εξοπλισμού, όπως ένας που αναφέρει ότι τα αιολικά πάρκα ηλικίας άνω των 15 ετών ή με δυναμικότητα μικρότερη από 1,5 μεγαβάτ (MW) θα πρέπει να αναβαθμίζονται.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στα τέλη Ιουλίου ειπώθηκε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τη στήριξη του προγράμματός της για την αναβάθμιση του εξοπλισμού, εστιάζοντας στους τομείς της ενέργειας, του ηλεκτρισμού και των μπαταριών.

Διαβάστε ακόμη