Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου να ανακαλέσει έναν κανόνα της κυβέρνησης Μπάιντεν που περιορίζει τη ρύπανση από τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και επανέλαβε την υπόσχεσή του να εμποδίσει τη σχεδιαζόμενη αγορά της αμερικανικής χαλυβουργίας από τη Nippon Steel, σύμφωνα με το Reuters.

Στις πιο λεπτομερείς οικονομικές παρατηρήσεις που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στην προεκλογική εκστρατεία, ο Τραμπ αναβάθμισε επίσης την υπόσχεσή του να περιορίσει ριζικά την πρόσβαση του εξωτερικού στις εγχώριες αγορές, λέγοντας ότι θα διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού για βασικά αγαθά θα είναι 100% αμερικανική εάν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Δεν διευκρίνισε πώς θα επιτύχει αυτόν τον στόχο, πέρα από την υποστήριξη γενικών μέτρων, όπως η επιβολή δασμών σε άλλα έθνη.

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε σε ένα πλήθος υποστηρικτών σε ένα εργοστάσιο στην εργατική πόλη Γιορκ της Πενσυλβάνια. Η ομιλία ήταν ο πρώτος σταθμός μιας περιοδείας σε πολιτείες που δίνουν μάχη αυτή την εβδομάδα με στόχο να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και να επιβραδύνει τη δυναμική της αντιπάλου του, της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Ορισμένοι σύμμαχοι και σύμβουλοι πίεσαν τον Τραμπ να αποφύγει τις προσωπικές επιθέσεις κατά της Χάρις -ιδιαίτερα τις αιχμές που σχετίζονται με τη φυλή και το φύλο- και να επικεντρωθεί σε θέματα πολιτικής.

Ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό αυτή τη συμβουλή τη Δευτέρα. Ενώ ο Τραμπ αποκάλεσε τη Χάρις «κομμουνίστρια» και κατασυκοφάντησε τις πολιτικές της θέσεις, αρκετές από τις οποίες παραποίησε, της επιτέθηκε προσωπικά μόνο μία φορά, όταν προσέβαλε το γέλιο της περίπου 45 λεπτά μετά την έναρξη της ωριαίας ομιλίας.

Ο Τραμπ τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει ότι θα κινηθεί για να εμποδίσει τη συμφωνία Nippon-U.S. Steel, μια πιθανή συγχώνευση που έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους συνδικαλισμένους εργαζόμενους, ένα βασικό ψηφοδέλτιο στην Πενσυλβάνια και τις άλλες πολιτείες της «ζώνης σκουριάς» που πιθανόν να καθορίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Θα εμποδίσω την Ιαπωνία να αγοράσει την United States Steel», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να την αγοράσουν».

Η U.S. Steel ανέφερε σε ανακοίνωσή της μετά τις δηλώσεις του Τραμπ ότι είναι «προσηλωμένη στη συναλλαγή με τη Nippon Steel, η οποία είναι η καλύτερη συμφωνία για τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τις κοινότητες και τους πελάτες μας».

Διαβάστε ακόμη