Η Siemens Energy κάνει comeback, αυξάνοντας τις προβλέψεις της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες. Η θετική αυτή αναθεώρηση έρχεται παρά τη μεγάλη κρίση που σημειώθηκε πέρυσι στο τμήμα ανεμογεννητριών της, η οποία απαίτησε την παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία, η οποία αποσχίστηκε από τη Siemens AG το 2020, επικεντρώνεται στην παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών στον τομέα της κοινής ωφέλειας. Η ιστορία της επιτυχίας τους είναι μια ιστορία δύο μισών. Ενώ το τμήμα ανεμογεννητριών, Siemens Gamesa, εξακολουθεί να ανακάμπτει από τα προβλήματα ποιότητας, η βασική δραστηριότητα της εταιρείας ευδοκιμεί.

Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης για δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και αεριοστρόβιλους, που τροφοδοτείται από την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έχει ωθήσει τη Siemens Energy στην κορυφή του γερμανικού χρηματιστηριακού δείκτη DAX. Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Μπρουχ αποδίδει αυτή την επιτυχία στην τέλεια τοποθέτησή τους για να επωφεληθούν από αυτή την τάση.

Αντανακλώντας αυτή τη θετική δυναμική, η Siemens Energy βελτίωσε σημαντικά την πρόβλεψη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές της. Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές προ φόρων θα προσγειωθούν μεταξύ 1 και 1,5 δισ. ευρώ για το 2024, μια σημαντική αύξηση από την προηγούμενη εκτίμηση. Η αγορά αντέδρασε θετικά με ένα προ-χρηματιστηριακό άλμα της τιμής της μετοχής κατά 2,2%.

Υπάρχουν επίσης σημάδια προόδου στον προβληματικό τομέα των ανεμογεννητριών. Η Siemens Gamesa περιόρισε την πρόβλεψη ζημιών για το έτος, υποδεικνύοντας πιθανή βελτίωση. Επιπλέον, οι κρίσιμες ενημερώσεις μοντέλων δεν είχαν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία μπορεί να έχει ξεπεράσει τα χειρότερα από τα προβλήματα ποιότητας.

Αυτές οι θετικές προοπτικές για τη Siemens Energy ευθυγραμμίζονται με τις ευρύτερες τάσεις του κλάδου. Η ομότιμη εταιρεία GE Vernova αύξησε πρόσφατα τις δικές της προοπτικές λόγω μιας παρόμοιας αύξησης της ζήτησης για εξοπλισμό ενέργειας, καθώς οι χώρες παγκοσμίως επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναβαθμίζουν τα γερασμένα δίκτυά τους.

Διαβάστε ακόμη