Το επιχειρηματικών κεφαλαίων Breakthrough Energy Ventures (VC), η οποία υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς, εξασφάλισε 839 εκατομμύρια δολάρια για το Climate Tech Fund, το τρίτο εμβληματικό της ταμείο, τοποθετώντας το ως το μεγαλύτερο ταμείο για το κλίμα που συγκεντρώθηκε φέτος. Η εταιρεία, γνωστή για τις επενδύσεις της σε πρώιμο στάδιο σε νεοφυείς επιχειρήσεις με επίκεντρο το κλίμα, στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Παρά τις προκλήσεις και τους κινδύνους που ενυπάρχουν στις επενδύσεις κλιματικής τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο, συμπεριλαμβανομένων των μακρών επενδυτικών οριζόντων και των σημαντικών κεφαλαιακών απαιτήσεων, οι ετερόρρυθμοι εταίροι (ΕΠ) συνεχίζουν να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα. Η τάση αυτή είναι εμφανής στην κατανομή σχεδόν του 5% των παγκόσμιων δεσμεύσεων κεφαλαίων των LP σε ταμεία αφιερωμένα στο κλίμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το Breakthrough Energy Ventures, που ιδρύθηκε από τον Bill Gates το 2015, έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος επενδυτής σε λύσεις για το κλίμα. Τα πρώιμα στοιχήματα της εταιρείας σε εταιρείες όπως η Boston Metal, η Redwood Materials και η Pivot Bio, οι οποίες έκτοτε έχουν επιτύχει σημαντικές αποτιμήσεις, υπογραμμίζουν την ικανότητά της να εντοπίζει υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης.

Καθώς η Breakthrough Energy Ventures συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να υποστηρίζει πρωτοποριακές τεχνολογίες για το κλίμα, η τελευταία επιτυχία της εταιρείας στη συγκέντρωση κεφαλαίων εδραιώνει τη θέση της ως σημαντικού παράγοντα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη