Η BP ολοκλήρωσε την εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, κορυφαίου προμηθευτή ενέργειας για εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες στη Γερμανία. Η συμφωνία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2024.

Η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH θα επιταχύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής παρουσίας της bp στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και θα προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τους ενεργειακούς πελάτες C&I στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη.

Βασιζόμενη στο υφιστάμενο αποτύπωμά της, η bp θα παρέχει πλέον φυσικό αέριο και ενέργεια απευθείας σε πελάτες C&I στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η GETEC ENERGIE GmbH – κυρίως στη Γερμανία και επιπλέον στις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

Σήμερα, η GETEC ENERGIE GmbH προμηθεύει περίπου 40TWh ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ετησίως – εξυπηρετώντας περίπου 400 πελάτες C&I στη Γερμανία και προμηθεύοντας άμεσα πάνω από 100.000 μετρητές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η προσθήκη των δυνατοτήτων, των συστημάτων, της εμπειρίας και της ομάδας ειδικών της GETEC ENERGIE GmbH θα επιτρέψει στην bp να επεκτείνει την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων. Αναμένεται επίσης να ενισχύσει την ικανότητα της bp να βελτιστοποιεί τόσο την παροχή ενέργειας και φυσικού αερίου στα δικά της περιουσιακά στοιχεία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και την πιθανή μελλοντική παραγωγή ενέργειας από τα σχεδιαζόμενα υπεράκτια αιολικά περιουσιακά στοιχεία.

Η Elaine Skinner-Reid, SVP gas & power trading international της bp, δήλωσε: “Οι προηγμένες τεχνολογίες, οι δυνατότητες και η τεχνογνωσία της ομάδας θα ενισχύσουν και θα διευρύνουν την ικανότητά μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις στους πελάτες μας στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Με την ενσωμάτωση της GETEC ENERGIE GmbH στην επιχείρησή μας, κάνουμε ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της bp να γίνει μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία και να αυξήσει την αξία της bp”.

Με επικεφαλής τον Cord Wiesner, διευθύνοντα σύμβουλο της GETEC ENERGIE GmbH, η εταιρεία θα ενταχθεί στην bp trading & shipping, ως μέρος της διεθνούς επιχείρησης εμπορίας φυσικού αερίου και ενέργειας.

Ο Cord Wiesner δήλωσε: “Στην bp βρήκαμε την ιδανική εταιρεία για να οδηγήσουμε την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η ενσωμάτωση θα μας υποστηρίξει στο να παρέχουμε στους πελάτες μας μεγαλύτερες ποσότητες και συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας στο μέλλον και θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τις ενεργειακές μας λύσεις σε ακόμη περισσότερους πελάτες εκτός Γερμανίας”.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η έδρα της GETEC ENERGIE GmbH στο Ανόβερο θα γίνει ένα νέο περιφερειακό γραφείο συναλλαγών για την bp – παράλληλα με τα άλλα ευρωπαϊκά γραφεία συναλλαγών της στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη.

Η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, η οποία επεκτείνει την παρουσία της bp στην Ευρώπη, ακολουθεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της bp στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μέσω της εξαγοράς της EDF Energy Services το 2022. Όπως αναφέρεται στην αρχική ανακοίνωση του Ιανουαρίου, η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH εντάχθηκε πλήρως στο πειθαρχημένο οικονομικό πλαίσιο της bp.

Διαβάστε ακόμη