Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, ο ίδιος όγκος που εστάλη χθες Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου του, υπέστη καθαρές απώλειες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024 σχεδόν τις διπλάσιες από εκείνες της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης enkorr στις 31 Ιουλίου.

Οι ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε 480,64 δισεκατομμύρια ρούβλια (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν συνολικά σε 255 δισεκατομμύρια ρούβλια (2,95 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Gazprom που είδε το πρακτορείο .

Η Gazprom είχε μια ταραχώδη περίοδο από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας – τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 30% πέρυσι με καθαρή απώλεια 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 25 ετών.

Ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία οδήγησε σε επιδείνωση των σχέσεων με την Ευρώπη, περιορίζοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη