Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός Iberdrola ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του στον τομέα των υποδομών δικτύου, αποκτώντας μερίδιο 88% στην Electricity North West, μια βρετανική εταιρεία δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Η συμφωνία, η οποία αποτιμάται σε περίπου 5 δισ. ευρώ, σηματοδοτεί μια στρατηγική στροφή της Iberdrola προς πιο σταθερές και προβλέψιμες ροές εσόδων, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία αναζητά ενεργά ευκαιρίες σε επιχειρήσεις δικτύου, καθώς πλοηγείται στις προκλήσεις που θέτουν τα υψηλά επιτόκια και το αυξημένο κόστος χρέους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι πρόσφατες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στο Μεξικό και η εγκατάλειψη μιας σχεδιαζόμενης εξαγοράς στις ΗΠΑ παρείχαν στην Iberdrola τους οικονομικούς πόρους για να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική.

Με την εξαγορά της ENWL, η Iberdrola αποκτά τον έλεγχο ενός σημαντικού τμήματος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, επεκτείνοντας τη γεωγραφική της εμβέλεια και ενισχύοντας την ικανότητά της να συνδέει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο. Η εξαγορά αυτή ευθυγραμμίζεται με τον ευρύτερο στόχο της εταιρείας να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση και να υποστηρίξει την ανάπτυξη των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη