Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper αναβάθμισε την Τετάρτη τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2024, επικαλούμενη την ισχυρή της επίδοση στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτά τα θετικά νέα εκτόξευσαν τις μετοχές της κατά 4,2%, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Uniper αναμένει πλέον τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ φόρων τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) για ολόκληρο το 2024 να κυμαίνονται μεταξύ 1,9 και 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγουμένως ανακοινωμένο εύρος των 1,5 έως 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του 2024, προβλέποντας ότι θα κυμαίνονται μεταξύ 1,1 και 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση των 700 εκατομμυρίων έως 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι αναθεωρημένοι στόχοι εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι σε σύγκριση με την επίδοση της Uniper το 2023. Αυτό οφείλεται στην ομαλοποίηση των τιμών χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά από μια περίοδο απότομης αύξησης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

Παρά τη μείωση σε σύγκριση με το 2023, το ισχυρό πρώτο εξάμηνο του 2024 επέτρεψε στην Uniper να αυξήσει τις προβλέψεις της για το υπόλοιπο έτος. Στο πρώτο εξάμηνο, η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα EBITDA 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, μειωμένα από τα 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο του 2023. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, σε σύγκριση με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Διαβάστε ακόμη