Η Repsol σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον 20 εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, δήλωσε την Τετάρτη η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία, αφού οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Η Repsol ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 859 εκατ. ευρώ (931,93 εκατ. δολάρια), υψηλότερα από 827 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και πάνω από τα 751 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν στα 657 εκατ. ευρώ από 308 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία απέδωσε την αύξηση των κερδών στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, μεταξύ άλλων παραγόντων.
Το νέο πρόγραμμα επαναγοράς 20 εκατομμυρίων μετοχών, το οποίο αξίζει 274 εκατομμύρια ευρώ σε τιμές αγοράς, ακολουθεί την επαναγορά 40 εκατομμυρίων μετοχών το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η Repsol.

Η Repsol δεσμεύτηκε νωρίτερα φέτος να παραδώσει έως και 10 δισ. ευρώ μέσω μερισμάτων και επαναγορών στους μετόχους της έως το 2027.

Ακολουθεί άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που αύξησαν τις πληρωμές σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές για την πειθαρχία και την ανθεκτικότητά τους μπροστά στις αβέβαιες προοπτικές των ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη