Οι δύο κορυφαίοι νομοθέτες της επιτροπής ενέργειας της Γερουσίας των ΗΠΑ εισήγαγαν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου την πολυαναμενόμενη νομοθεσία για την επιτάχυνση της αδειοδότησης έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξης και εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με το Reuters.

Οι γερουσιαστές Joe Manchin, ένας ανεξάρτητος που συγκυβερνά με τους Δημοκρατικούς, και o John Barrasso, ένας Ρεπουμπλικάνος, δήλωσαν ότι το νομοσχέδιό τους θα ενισχύσει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και θα συμβάλει στη διατήρηση των τιμών της ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.

Η δημιουργία ικανότητας μεταφοράς θα βοηθούσε να φτάσει η ηλεκτρική ενέργεια στις πόλεις από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πολλά από τα οποία έχουν λάβει χρηματοδοτική στήριξη από το νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022. Σχεδόν 2.000 MW καθαρής ενέργειας περιμένουν τη σύνδεση με το δίκτυο. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτάχυνση του στόχου της κυβέρνησης Μπάιντεν για την απαλλαγή του αμερικανικού τομέα ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα έως το 2035.

Το νομοσχέδιο δίνει στις εταιρείες περισσότερες ευκαιρίες να υποβάλουν προσφορές για τη μίσθωση υπεράκτιου πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ 2025 και 2029. Επιπλέον, η νομοθεσία ορίζει προθεσμία 90 ημερών για τον υπουργό Ενέργειας να εγκρίνει ή να απορρίψει τις αιτήσεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, κάτι που, όπως δήλωσε ο Barrasso, θα «τερματίσει οριστικά» την παύση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τέτοιες εγκρίσεις.

Η Εθνική Ένωση Μεταλλείων δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση της εξόρυξης σημαντικών ορυκτών που χρησιμοποιούνται στη μεταφορά, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση ενέργειας, όπως ο χαλκός.

Οι προοπτικές για την προώθηση του νομοσχεδίου είναι αβέβαιες δεδομένης της πολιτικής του εκλογικού έτους και της ενδεχόμενης αντίθεσης στα μέτρα στήριξης των ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη