Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου,  25 έργα που παρουσιάστηκαν από 30 διαφορετικές πολιτειακές, τοπικές και φυλετικές κυβερνήσεις, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση για επιχορηγήσεις ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημιουργήθηκαν από τον νόμο για το κλίμα που υπέγραψε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επιχορηγήσεις, οι οποίες θα διανεμηθούν στους νικητές έως τις αρχές του φθινοπώρου, θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη τεχνολογίας καθαρής ενέργειας σε τομείς που κυμαίνονται από τη στέγαση έως τη γεωργία. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) δήλωσε ότι εξέτασε σχεδόν 300 αιτήσεις που ζητούσαν πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα επιλεγμένα έργα, όταν συνδυαστούν, θα μειώσουν τη ρύπανση από τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 150 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) έως το 2030, ή περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές CO2e κατά 50%-52% μέχρι το έτος αυτό.

Με τις εκλογές του 2024 να πλησιάζουν και την προεκλογική εκστρατεία να κορυφώνεται, η EPA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες αγωνίζονται να διανείμουν τις επιχορηγήσεις που προορίζονται από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν βάλει στο μάτι την κατάργηση αρκετών προγραμμάτων επιχορήγησης και δανείων του ΙΡΑ.

Διαβάστε ακόμη