Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, παρά την άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και τις δεσμεύσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων και των κυβερνήσεων να τα αποσύρουν σταδιακά, προβλέπει μια μακρόχρονη διάρκεια ζωής για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). Αυτή η πεποίθηση απορρέει από παράγοντες όπως το υψηλό κόστος της πλήρους εξάλειψης των ICE, η επιβράδυνση της ανάπτυξης των πωλήσεων των EVs και ο αυξανόμενος εμπορικός προστατευτισμός. Η Saudi Aramco βλέπει μια ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί αυτό πουλώντας κινητήρες σε κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεν επενδύουν πλέον στη δική τους ανάπτυξη τεχνολογίας ICE, σύμφωνα με τους Financial Times.

Για να επωφεληθεί αυτή την ευκαιρία, η Saudi Aramco επένδυσε στην Horse Powertrain, μια κοινοπραξία μεταξύ της Geely και της Renault που εστιάζει στην κατασκευή κινητήρων ICE. Η Horse Powertrain δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση των τμημάτων κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων της Geely και της Renault. Αυτή η ενοποίηση αποσκοπεί στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος σε μια αγορά όπου οι εταιρείες αυτοκινήτων αναθέτουν όλο και περισσότερο την παραγωγή κινητήρων σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Η Horse Powertrain πιστεύει ότι ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων ICE θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2040 και μετά. Αυτή η ζήτηση αναμένεται να προέλθει από περιοχές με λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών και αναπτυσσόμενες αγορές όπου η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να είναι πιο αργή λόγω της οικονομικής αποδοτικότητας και των περιορισμών στις υποδομές. Επιπλέον, η άνοδος των υβριδικών και plug-in υβριδικών οχημάτων δημιουργεί μια ζήτηση για ειδικούς κινητήρες που οι εταιρείες αυτοκινήτων μπορεί να προτιμήσουν να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Οι συνεργαζόμενοι με την Horse Powertrain, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να επωφεληθούν από διάφορα πλεονεκτήματα:

Αποδοτικότητα κόστους: Η Horse Powertrain αξιοποιεί τις συνδυασμένες δυνατότητες παραγωγής της Geely και της Renault, προσφέροντας πιθανώς στους κατασκευαστές αυτοκινήτων χαμηλότερο κόστος παραγωγής κινητήρων.

Μειωμένος χρόνος ανάπτυξης: Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να αποφύγουν το υψηλό κόστος και την απαιτούμενη επένδυση χρόνου για την ενδοεταιρική ανάπτυξη κινητήρων. Η Horse Powertrain προσφέρει ένα άμεσα διαθέσιμο χαρτοφυλάκιο κινητήρων που μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες.

Ευελιξία και δυνατότητα κλιμάκωσης: Η γκάμα κινητήρων της Horse Powertrain καλύπτει διάφορα είδη οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων αποκλειστικά ICE, πλήρους υβριδικών και plug-in υβριδικών. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσφέρουν στους καταναλωτές μια ευρύτερη γκάμα επιλογών χωρίς σημαντικές αρχικές επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμη