Η Siemens Energy κάνει μια σημαντική στροφή προς την αναπτυσσόμενη αγορά δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει πάνω από 10.000 εργαζόμενους και να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα των Τεχνολογιών Δικτύου (Grid Technologies) της τα επόμενα έξι χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι παγκόσμιες επενδύσεις στα δίκτυα προβλέπεται να σημειώσουν εκρηκτική αύξηση τα επόμενα 15 χρόνια, ξεπερνώντας αυτά που έχουμε δει συνολικά στα τελευταία 150 χρόνια», δήλωσε ο Tim Holt, επικεφαλής της Grid Technologies. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την άνθηση».

Η επένδυση των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων εργοστασίων και την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία. Σύμφωνα με τους Financial Times, που πρώτοι ανέφεραν τα σχέδια προσλήψεων, το 40% των νέων θέσεων εργασίας θα δημιουργηθούν στην Ευρώπη, με το 20% να κατευθύνεται στις ΗΠΑ και την Ινδία αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν σε όλη την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Εκπρόσωπος της Siemens Energy επιβεβαίωσε ότι οι ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας θα βρίσκονται κυρίως στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και την Κροατία, με μικρότερο αριθμό στη Ρουμανία.

Το δημοσίευμα των FT ανέφερε επίσης πιθανές δυσκολίες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα σχέδια επέκτασης, καθώς οι αγορές κεφαλαίων παραμένουν επιφυλακτικές σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής μετάβασης. Ο Tim Holt αναγνώρισε αυτή την ανησυχία, δηλώνοντας: «Η αγορά γίνεται όλο και πιο περιοριστική και θα χρειαστεί να εξερευνήσουμε εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης».

Αυτή η σημαντική επένδυση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων προκλήσεων για τη Siemens Energy. Η εταιρεία, η οποία αποσχίστηκε από τη Siemens το 2020, έχει αντιμετωπίσει διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών της λόγω προβλημάτων στην θυγατρική της εταιρεία αιολικών πάρκων, τη Siemens Gamesa. Τον Μάιο, η Siemens Gamesa ανακοίνωσε σημαντικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης για την επίτευξη κερδοφορίας.

Διαβάστε ακόμη