Αυτή την εβδομάδα, η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα βρίσκεται στη Χιλή και την Αργεντινή για να ενισχύσει τη συνεργασία με αυτές τις 2 χώρες στον τομέα της ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο.

Σήμερα και αύριο, η Επίτροπος θα βρίσκεται στο Σαντιάγο της Χιλής για μια σειρά διμερών συναντήσεων, ιδίως με τον Υπουργό Ενέργειας, Diego Pardow Lorenzo, τον Υπουργό Εξωτερικών, Alberto van Klaveren, καθώς και με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης της Χιλής (CORFO) José Miguel Benavente και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC), José Manuel Salázar-Xirinachs. Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους επιχειρήσεων του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σήμερα, η Επίτροπος Σίμσον θα εκφωνήσει επίσης παρατηρήσεις στην εκδήλωση «Global Gateway Investment Agenda – Team Europe Initiative RH2 Development Chile» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση πάνελ για μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και το πράσινο υδρογόνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Χιλή, η Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης τοπικά ενεργειακά έργα, ιδίως την πρωτοβουλία έξυπνης παρακολούθησης της ενέργειας για δημόσια κτίρια – η οποία χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Euroclima, καθώς και ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο που αφορά τη χρήση φωτοβολταϊκών για την ενεργειακή αυτοκατανάλωση του οινοποιείου Santa Ema.

Η Επίτροπος θα περάσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στο Μπουένος Άιρες, όπου θα συμπροεδρεύσει στον ενεργειακό διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Αργεντινής μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Eduardo Rodríguez Chirillo την Τετάρτη και θα συμμετάσχει μαζί του σε διάλογο για την ενεργειακή μετάβαση και το πράσινο υδρογόνο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Γερμανίας-Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αργεντινή, η Επίτροπος Simson θα συναντηθεί διμερώς με τον Υπουργό Οικονομικών, Luis Caputo, και την Υπουργό Εξωτερικών, Diana Mondino. Θα ανταλλάξει επίσης απόψεις με διάφορους φορείς του ενεργειακού τομέα. Προβλέπεται επίσης επίσκεψη στο έργο βιωσιμότητας Sustenta-Vitis που υποστηρίζεται από την AL INVEST Verde.

Διαβάστε ακόμη