Η Saudi Aramco, γίγαντας παραγωγός πετρελαίου , θα αγοράσει μερίδιο 10% σε μια κοινοπραξία μεταξύ της Renault και της Geely που κατασκευάζει θερμικούς κινητήρες για αυτοκίνητα. Αυτή η κοινοπραξία, που ονομάζεται Horse Powertrain, θα αποτιμηθεί σε 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Renault και η Geely θα κατέχουν η καθεμία περίπου το 45% της επιχείρησης, σύμφωνα με το Reuters.

Η συμφωνία αυτή έρχεται καθώς η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τη ζήτηση και την αύξηση του κόστους παραγωγής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε επίσης πρόσφατα πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή η επένδυση της Aramco είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να αντισταθμίζει τα στοιχήματα της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται προς τα ηλεκτρικά οχήματα, εξακολουθεί να υπάρχει αγορά για τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα και υβριδικά οχήματα. Αυτή η επένδυση θα μπορούσε να βοηθήσει την Aramco να διατηρήσει την παρουσία της στη βιομηχανία αυτοκινήτων, ακόμη και όταν η αγορά αλλάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aramco αρχικά σχεδίαζε να αγοράσει μερίδιο 20% στην επιχείρηση, αλλά τώρα έχει συμβιβαστεί σε μερίδιο 10%. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η Aramco είναι λιγότερο αισιόδοξη για το μέλλον των παραδοσιακών κινητήρων αυτοκινήτων απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως.

Διαβάστε ακόμη