Μια πολιτική κλίση προς τα δεξιά στην Ευρώπη και μια ενδεχόμενη προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ δεν θα εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για το κλίμα, καθώς οι επιχειρήσεις δεσμεύονται όλο και περισσότερο σε πράσινες στρατηγικές, άκουσαν οι σύνεδροι στην Εβδομάδα Δράσης για το Κλίμα του Λονδίνου.

Ένα μεγάλο εκλογικό έτος, σε παγκόσμιο επίπεδο, είδε δεξιά και λαϊκιστικά κόμματα να επιστρέφουν στην εξουσία ή να κερδίζουν έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ινδία, την Ινδονησία και την Αργεντινή, και ενδεχομένως στη Γαλλία, η οποία προσέρχεται στις κάλπες το Σαββατοκύριακο. Η μετατόπιση αντισταθμίζεται ως ένα βαθμό από τα κέρδη της αριστεράς στο Μεξικό και, όπως αναμένεται, στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα.

Ο μεγαλύτερος κλυδωνισμός ελλοχεύει με τις εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι εθνικές δημοσκοπήσεις έδειξαν ισοπαλία, αλλά με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στις περισσότερες από τις πολιτείες μάχης που παραδοσιακά κρίνουν τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έβγαλε τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου από μια συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη όταν ήταν προηγουμένως στην εξουσία.

Ωστόσο, για τους 45.000 αντιπροσώπους που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της πρωτεύουσας για το κλίμα, το μήνυμα ήταν σαφές: ακόμη και ελλείψει κυβερνητικής στήριξης από τις ΗΠΑ, η πραγματική οικονομία θα συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση της απεξάρτησης από τον άνθρακα.

Διαβάστε ακόμη