Η κυβέρνηση της Σλοβακίας υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την Gotion InoBat Batteries (GIB), μια κοινοπραξία μεταξύ μιας από τις κορυφαίες κινεζικές εταιρείες μπαταριών Gotion High-tech και της σλοβακικής καινοτόμου εταιρείας μπαταριών InoBat, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Το εργοστάσιο GIGA της GIB θα αναπτύξει μια καινοτόμο κυκλική αλυσίδα αξίας κλειστού βρόχου, που θα βρίσκεται στο στρατηγικό οικολογικό πάρκο Šurany, όπου βρίσκεται ο κόμβος μπαταριών Šurany, με συνολική επένδυση έως και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συνολική προγραμματισμένη χωρητικότητα θα φτάσει έως και 60 γιγαβατώρες (GWh) και η πρώτη φάση που έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας είναι 20 GWh με ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας το 2026. Η πρώτη φάση θα καλύψει έκταση άνω των εκατό εκταρίων και θα δημιουργήσει έως και 1.311 νέες θέσεις εργασίας με μισθούς άνω του μέσου όρου της περιφέρειας. Η κατασκευή προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024.

Ο Li Zhen, πρόεδρος της Gotion High-Tech, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ορόσημο στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της Gotion, ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης μαζί με υπερπόντιες επιχειρήσεις και επίσης μια σημαντική στρατηγική συνεργασία μεταξύ της GIB και της σλοβακικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη