Η Enefit, η εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών της Eesti Energia, πωλεί το χαρτοφυλάκιο πελατών της στη Φινλανδία σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Φινλανδία, την Oomi, για να επικεντρωθεί περισσότερο στους πελάτες της Βαλτικής και της Πολωνίας, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Enefit, Kelli Toss-Kaasik, η απόφαση για την πώληση του φινλανδικού χαρτοφυλακίου πελατών οφείλεται στη φιλοδοξία να επικεντρωθεί σε αγορές με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η κ. Toss-Kaasik δήλωσε ότι η ομαλή μεταφορά των πελατών αποτελεί προτεραιότητα και ότι η διαδικασία πώλησης εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

Τα μέρη συμφώνησαν να μη γνωστοποιήσουν την τιμή της συναλλαγής ή τον αριθμό των συμβάσεων πελατών. Εκτός από την Εσθονία, η Enefit θα συνεχίσει να πωλεί ενέργεια και να παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες στις εγχώριες αγορές της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας, όπου παράγει σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων της.

Ο όμιλος Eesti Energia θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Φινλανδία σε άλλους στρατηγικά σημαντικούς τομείς. Η θυγατρική του ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Enefit Green θα συνεχίσει επίσης τις δραστηριότητές της στη Φινλανδία, όπου πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Tolpanvaara.

Διαβάστε ακόμη