Η BP ενημέρωσε την πολιτική της για τις συγκρούσεις συμφερόντων, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να αποκαλύπτουν στενές σχέσεις με συναδέλφους, διαφορετικά διακινδυνεύουν την απόλυση. Αυτή η αλλαγή πολιτικής ακολουθεί την απόλυση του πρώην CEO Μπέρναρντ Λούνεϊ επειδή δεν αποκάλυψε μια τέτοια σχέση, σύμφωνα με το Reuters.

Προηγουμένως, οι εργαζόμενοι της BP ήταν υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν σχέσεις μόνο εάν θεωρούσαν ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Τώρα, όλες οι στενές σχέσεις πρέπει να αποκαλύπτονται ανεξάρτητα από την ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων. Τα ανώτερα στελέχη πρέπει επίσης να δηλώσουν τυχόν στενές σχέσεις με εργαζόμενους ή εργαζόμενους σε γραφεία ευρέσεως εργασίας από τα τελευταία 3 χρόνια.

Η BP επιβεβαίωσε την ενημέρωση της πολιτικής και δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο εξέτασε τις λεπτομέρειες της περίπτωσης Λούνεϊ και εφάρμοσε τα κατάλληλα διδάγματα που αποκομίστηκαν. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα ευρήματα της έρευνάς της.

Ο Λούνεϊ απολύθηκε αφού το διοικητικό συμβούλιο ανακάλυψε ότι τους παραπλάνησε μη αποκαλύπτοντας παλαιότερες σχέσεις. Αυτό ακολούθησε μια προηγούμενη έρευνα για παρόμοιες κατηγορίες τον Μάιο του 2022.

Από την αποχώρηση του Λούνεϊ, η τιμή της μετοχής της BP έχει υποχωρήσει πάνω από 11%, αποδίδοντας χαμηλότερα από τους ανταγωνιστές. Ο νέος CEO, Murray Auchincloss, έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την απόδοση της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Auchincloss αποκάλυψε τη σχέση του με άλλον εργαζόμενο της BP πριν αναλάβει τη θέση του οικονομικού διευθυντή το 2020.

Διαβάστε ακόμη