Η Sumitomo της Ιαπωνίας θα ενισχύσει την αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες για πιο ομαλή χρήση ανανεώσιμων πηγών στη χώρα.

Η Sumitomo Corp στοχεύει σε σημαντική αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στην Ιαπωνία έως το 2031, από τα 9 MW σήμερα σε πάνω από 500 MW. Αυτό θα βοηθήσει στη διαχείριση των διακυμάνσεων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, βελτιώνοντας τη συνολική αποδοτικότητα του δικτύου, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Ιαπωνίας για αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας. Η αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες θα βοηθήσει στην αξιοποίηση περισσότερης καθαρής ενέργειας που σπαταλιέται σήμερα λόγω των ανισορροπιών μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Η Sumitomo βλέπει αυτή την κίνηση ως ευκαιρία για επέκταση της δραστηριότητάς της στον τομέα του ενεργειακού μετασχηματισμού. Σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της για να αναπτύξει μια ανταγωνιστική επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, ακόμη και εκτός Ιαπωνίας.

Ενώ η Ιαπωνία υστερεί έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ στην αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες λόγω μικρότερων διακυμάνσεων στις τιμές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η κρατική στήριξη και οι αλλαγές στην αγορά αναμένεται να τονώσουν την εγχώρια αγορά.

Διαβάστε ακόμη