Η Commerzbank AG αποκτά το 74,9% της Aquila Capital Investmentgesellschaft, απόφαση η οποία έχει ανακοινωθεί και από τις δυο εταιρείες από τον Ιανουάριο του 2024. Σε συνέχεια της χορήγησης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Γερμανικές και Ευρωπαϊκές αρχές, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη τόσο της Commerzbank όσο και της Aquila Capital Investmentgesellschaft.

Με αυτή τη συναλλαγή, η Commerzbank επιταχύνει την ανάπτυξή της στον τομέα της βιωσιμότητας. Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Aquila Capital Investmentgesellschaft με έδρα το Αμβούργο διαχειρίζεται βιώσιμα χαρτοφυλάκια πραγματικών περιουσιακών στοιχείων με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για περισσότερους από 300, κατά βάση θεσμικούς, πελάτες.

Αξιοποιώντας το ισχυρό εμπορικό σήμα και το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της Commerzbank, η Aquila Capital Investmentgesellschaft θα είναι σε θέση να επεκτείνει την πρόσβασή της τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρικούς πελάτες, καθώς και σε μεγάλο αριθμό θεσμικών πελατών. Η συνεργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της Aquila Capital Investmentgesellschaft σε έναν κορυφαίο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων για βιώσιμες επενδυτικές στρατηγικές στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη