Η καναδική Brookfield πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Neoen, αποτιμώντας την σε περίπου 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως επιβεβαίωσαν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Neoen ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι μέτοχοί της ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Brookfield, η οποία στοχεύει να αγοράσει ποσοστό 53,32% έναντι 39,85 ευρώ ανά μετοχή από τους βασικούς μετόχους και στη συνέχεια το υπόλοιπο της εταιρείας στην ίδια τιμή.

Το Bloomberg News αναφέρθηκε στην πιθανή συμφωνία την Πέμπτη, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Brookfield στοχεύει να ιδιωτικοποιήσει τη Neoen.

«Η προσφορά της Brookfield συνεπάγεται αξία ιδίων κεφαλαίων για το 100% των μετοχών ύψους 6,1 δισ. ευρώ», ανέφερε η Neoen σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία Impala SA του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Jacques Veyrat κατέχει το 42% της Neoen, ενός ανεξάρτητου παραγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες.

Οι μετοχές της Neoen έκλεισαν στα 31,40 ευρώ την Τετάρτη, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 4,8 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη