Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρέχει δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (46 εκατομμυρίων ευρώ) στην Esan Eczacibasi Endustriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret στην Τουρκία για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της εταιρείας σε πόρους και ενεργειακή απόδοση στο πολυμεταλλικό ορυχείο Balya, που βρίσκεται στο Balikesir, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Τα κεφάλαια θα στηρίξουν την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την ηλεκτροδότηση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Balya, τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και τα έργα πράσινης ενέργειας. Το ορυχείο Balya παράγει ψευδάργυρο, χαλκό και μόλυβδο – όλα τα μέταλλα που είναι κρίσιμα για την ενεργειακή μετάβαση.

Η εξόρυξη διαδραματίζει βασικό ρόλο στην απαλλαγή από τον άνθρακα, καθώς ο χαλκός και ο ψευδάργυρος παραμένουν ζωτικής σημασίας για πολλές πράσινες εφαρμογές, όπως τα οχήματα που λειτουργούν με μπαταρίες, τα ηλεκτρονικά και η παραγωγή ενέργειας (ιδίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), η μεταφορά και η αποθήκευση.

Επιπλέον, η ΕΤΑΑ θα υποστηρίξει την Esan στη βελτίωση της πρόσβασης των νέων σε δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης που σχετίζονται με την αγορά, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας ένα νέο διαπιστευμένο πρόγραμμα διπλής μάθησης σε συνεργασία με τοπικά τεχνικά και επαγγελματικά ιδρύματα. Καθώς η εξόρυξη είναι παραδοσιακά ένας ανδροκρατούμενος τομέας, η Esan – με την υποστήριξη της ΕΤΑΑ – θα προωθήσει επίσης την ισότητα των φύλων στην κατάρτιση και την απασχόληση.

Βασικός παραγωγός βιομηχανικών ορυκτών και μετάλλων στη χώρα, η Esan είναι θυγατρική της Eczacibasi Holding, ενός από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας.

Διαβάστε ακόμη