Το τμήμα ανεμογεννητριών της Siemens Energy, Siemens Gamesa, σχεδιάζει την περικοπή 4.100 θέσεων εργασίας, δηλαδή περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μονάδας Jochen Eickholt σε εσωτερική επιστολή προς το προσωπικό που είδε το Reuters την Τρίτη.

«Η τρέχουσα κατάστασή μας απαιτεί προσαρμογές που υπερβαίνουν τις οργανωτικές αλλαγές. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον χαμηλότερο όγκο εργασιών, στη μειωμένη δραστηριότητα σε μη βασικές αγορές και σε ένα εξορθολογισμένο χαρτοφυλάκιο», ανέφερε ο Eickholt στην επιστολή.

Εκπρόσωπος της Siemens Energy δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που επηρεάζονται μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Το σχέδιο περικοπών θέσεων εργασίας, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά η ισπανική εφημερίδα El Correo, έρχεται λίγο αφότου η Siemens Energy έδωσε σάρκα και οστά σε σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης της Siemens Gamesa, επισημαίνοντας επίσης ότι αυτές θα περιλαμβάνουν μειώσεις προσωπικού.

Ο Eickholt δήλωσε ότι ο στόχος ήταν να διατηρηθεί σταθερό το συνολικό εργατικό δυναμικό της Siemens Gamesa, μέσω της μετατόπισης θέσεων εργασίας και της πρόσληψης περισσότερων εργαζομένων σε άλλο τμήμα του τμήματος, επιβεβαιώνοντας τα σχόλια που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy Christian Bruch νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Η ηγετική ομάδα και εγώ γνωρίζουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση είναι δύσκολη, ιδίως αν αναλογιστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε τον τελευταίο χρόνο», ανέφερε στην επιστολή ο Eickholt, ο οποίος θα αποχωρήσει στα τέλη Ιουλίου.

«Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι η αιολική δραστηριότητά μας, συμπεριλαμβανομένης της Onshore, έχει μέλλον».

Διαβάστε ακόμη