Η γερμανική νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας για το κλίμα Cloover συγκέντρωσε 114 εκατομμύρια δολάρια σε δανειακά και ίδια κεφάλαια σε ένα γύρο αρχικής χρηματοδότησης με επικεφαλής την Lowercarbon Capital του Chris Sacca, δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Cloover στο Reuters.

Η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει σε μικρότερες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα άλλα μέρη της αλυσίδας αξίας, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν τους πελάτες, να προσφέρουν χρηματοδότηση και να πωλούν ταυτόχρονα πολλά προϊόντα.

Ένας περιφερειακός εγκαταστάτης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα Cloover για να προσφέρει στους πελάτες του φωτοβολταϊκά, αποθήκευση ενέργειας, αντλία θερμότητας και χρηματοδότηση όλα σε ένα πακέτο και να απεικονίσει την πιθανή επίδραση στους λογαριασμούς τους, συνυπολογίζοντας τυχόν πιστώσεις πράσινης ενέργειας.

Μετά την αρχική επιτυχία στη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και την Ολλανδία, η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί σε αγορές όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Βρετανία, δήλωσε ο Betschart. Άλλοι επενδυτές στο γύρο περιλαμβάνουν την 9900 Capital και την QED.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση περισσότερων εγκαταστάσεων, στη βελτίωση της τεχνολογίας, στην αύξηση του δικτύου διανομής και στην επένδυση για την ανάπτυξη της ομάδας, πρόσθεσε η Betschart.

Οι μικρότεροι εγκαταστάτες συχνά δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν οι ίδιοι χρηματοδότηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες τους έπρεπε να βασίζονται σε δάνεια από παραδοσιακές τράπεζες που μπορεί να μην κατανοούν πλήρως το οικονομικό όφελος της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο Betschart.

Εκτός από την παροχή χρηματοδότησης από πολλαπλές πηγές κεφαλαίου, η Cloover προσφέρει χρηματοδότηση σε μεγαλύτερη ομάδα πελατών από ό,τι θα έκαναν οι τράπεζες, εν μέρει επειδή λαμβάνει υπόψη την εξοικονόμηση από φθηνότερους λογαριασμούς σε μια πιο λεπτομερή διαδικασία αναδοχής, είπε.

Διαβάστε ακόμη