Ένα μεγάλο πακέτο πώλησης μετοχών της Siemens Energy, απέρριψε o CFO της Siemens, Ραλφ Τόμας (Ralf Thomas).

«Το πιο πιθανό σενάριο για το υπόλοιπο μερίδιό μας είναι να το μεταβιβάσουμε σταδιακά στο συνταξιοδοτικό μας ταμείο Siemens», δήλωσε ο κ. Τόμας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters που δημοσιεύθηκε χθες (24/5/24).

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συναλλαγής από ότι με μια τοποθέτηση στην κεφαλαιαγορά, για παράδειγμα». Δεν είναι θέμα βιασύνης, αλλά οικονομικής λογικής, σημειώνει η Handelsblatt.

Ο τεχνολογικός όμιλος έχει ήδη μεταβιβάσει μετοχές της πρώην θυγατρικής ενεργειακής τεχνολογίας στη Siemens Pension Trust σε αρκετές περιπτώσεις, η οποία τις πωλεί σταδιακά. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόσθετη μεταβλητότητα στην κεφαλαιαγορά της Siemens Energy», δήλωσε ο κ. Τόμας.

Τα προβλήματα με το τμήμα αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa και οι προσπάθειες επίλυσής τους είχαν μεταβλητότητα στις μετοχές. «Είναι καλό να βλέπουμε ότι η Siemens Energy βρίσκεται σε πιο ήρεμα νερά αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο ίδιος.

Δεν αποκλείεται η πώληση μετοχών σε ξένα κρατικά επενδυτικά ταμεία

Πιο πρόσφατα, η Siemens AG εξακολουθούσε να κατέχει το 17,1% της Siemens Energy, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ στο χρηματιστήριο. Το 7,7% βρίσκεται στο συνταξιοδοτικό ταμείο, το οποίο παράγει τις συντάξεις της εταιρείας για τους υπαλλήλους του Ομίλου.

Ο κ. Τόμας επίσης δεν αποκλείει την πώληση των μετοχών σε ξένο κρατικό επενδυτικό ταμείο, αλλά συνιστά προσοχή: «Εάν ένα ενδιαφερόμενο μέρος εμφανιστεί για τις μετοχές, φυσικά θα το εξετάσουμε», δήλωσε στο Reuters.

«Η σημασία της ενεργειακής πολιτικής της Siemens Energy είναι τόσο μεγάλη που πρέπει να σταθμιστεί ποιος θα πρέπει να έχει επιρροή στην εταιρεία».

Αυτοί θα μπορούσαν πιθανότατα να είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Ο κατασκευαστής σταθμών παραγωγής ενέργειας και ανεμογεννητριών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, σύμφωνα με σχόλιο της Handelsblatt.

Διαβάστε ακόμη