Η κύρια πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Adnoc πώλησε μετοχές αξίας 935 εκατομμυρίων δολαρίων σε δευτερογενή προσφορά της μονάδας γεωτρήσεων της, σε μια σπάνια τέτοια συμφωνία για την περιοχή.

Η κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Oil Co. ξεφορτώθηκε 880 εκατομμύρια μετοχές της Adnoc Drilling Co. προς 3,90 ντιράμ η κάθε μία σε θεσμικούς επενδυτές σε μια δευτερογενή προσφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η μετοχή έκλεισε την Τετάρτη στα 4,13 ντιράμ την Τετάρτη.

Η πώληση θα αυξήσει την ελεύθερη διασπορά της Adnoc Drilling, με πιθανό αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Emerging Market Index, δήλωσε η Adnoc. Ο μεγαλύτερος αριθμός μετοχών που είναι διαθέσιμες προς διαπραγμάτευση θα μπορούσε να προκαλέσει εισροές περίπου 333 εκατ. δολαρίων από παθητικούς επενδυτές σε δείκτες αναφοράς από την MSCI Inc. και τον FTSE Russell, σύμφωνα με τον Ahmed El Difrawy, επικεφαλής της έρευνας δεδομένων και δεικτών στην EFG Hermes Holding.

Οι δευτερογενείς πωλήσεις μετοχών ήταν σπάνιες στις χώρες του Κόλπου. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν γίνει μόνο τρεις τέτοιες συναλλαγές, μεταξύ των οποίων και όταν η Adnoc συγκέντρωσε 1,6 δισ. δολάρια από την πώληση μετοχών και ανταλλάξιμων ομολόγων της μονάδας λιανικής πώλησης καυσίμων της πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ωστόσο, η περιοχή αποτελεί φωτεινό σημείο για τις δημόσιες εγγραφές, με τη Σαουδική Αραβία να σημειώνει έκρηξη δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες και αρκετές να αντλούν πολλαπλάσιες παραγγελίες από επενδυτές από ό,τι υπάρχουν διαθέσιμες μετοχές.

Διαβάστε ακόμη