Η Ford Motor Co δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων έως το 2032, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικανών ότι οι νέοι κανόνες για το κλίμα είναι κακοί για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι υποστηρίζει τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων σε όλο τον στόλο των επιβατικών οχημάτων κατά σχεδόν 50% έως το 2032 σε σχέση με τα επίπεδα του 2027.

«Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων απαιτεί μακροχρόνιο εκ των προτέρων σχεδιασμό και η Ford έχει λάβει μέτρα για να μετασχηματίσει την επιχείρησή της ώστε να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντίρμπορν.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, έχει υποσχεθεί να ανατρέψει τους κανόνες Μπάιντεν που θα ενίσχυαν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Νωρίτερα, μια εμπορική ομάδα που εκπροσωπεί τη General Motors, την Toyota Motor b, τη Volkswagen , τη Ford και σχεδόν όλες τις άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει δύο βασικές πτυχές του κανόνα.

Η Alliance for Automotive Innovation κατέθεσε αίτηση υποστήριξης της EPA για τη συμπερίληψη των ηλεκτρικών οχημάτων στον μέσο όρο των εκπομπών σε επίπεδο στόλου και την εξαίρεση των εκπομπών ανάντη από τους υπολογισμούς συμμόρφωσης, αλλά δεν εξέφρασε άποψη για ολόκληρο τον κανόνα ή τη νομιμότητα των προτύπων.

Τον περασμένο μήνα, 25 πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων μήνυσαν την EPA υποστηρίζοντας ότι οι νέοι κανονισμοί είναι παράνομοι και ανεφάρμοστοι.

Η αυτοκινητική συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Stellantis, Honda Motor και Hyundai Motor , δήλωσε ότι οι δύο βασικές διατάξεις που υποστηρίζει «είναι απαραίτητες εάν οι κατασκευαστές οχημάτων πρόκειται να έχουν οποιαδήποτε δυνατότητα να αποδείξουν τη συμμόρφωση με τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτειακοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να μεταμορφώσει την αμερικανική αγορά επιβατικών οχημάτων μέσω αυστηρών κανόνων και να αναγκάσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να στρέψουν την παραγωγή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μια ομάδα 22 πολιτειών με επικεφαλής την Καλιφόρνια υποστηρίζει την EPA για τις εκπομπές καυσαερίων, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να ζημιωθούν εάν η EPA δεν απαιτούσε μελλοντικές μειώσεις στις επιβλαβείς εκπομπές των οχημάτων.

Οι κανονισμοί είναι από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς κανόνες που εφαρμόζονται επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει καταστήσει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πυλώνα της προεδρίας του. Η EPA έχει προβλέψει ότι μεταξύ 35% και 56% των νέων οχημάτων που θα πωλούνται μεταξύ 2030 και 2032 θα είναι ηλεκτρικά.

Διαβάστε ακόμη