Η Chesapeake Energy, κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, άρχισε να απολύει υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της εκποίησης των πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων της πέρυσι, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Οι απολύσεις αυτής της εβδομάδας ακολουθούν την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Eagle Ford, όχι την επικείμενη συγχώνευση της εταιρείας με τη Southwestern Energy (SWN.N), δήλωσε η Chesapeake. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε το μέγεθος ή το εύρος των απολύσεων.

Η Chesapeake το 2022 δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το σχιστολιθικό πεδίο Eagle Ford στο νότιο Τέξας, καθιστώντας την καθαρή παραγωγό φυσικού αερίου.

Στις αρχές του 2023 πούλησε ορισμένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στην INEOS Energy έναντι 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων και αργότερα το ίδιο έτος ολοκλήρωσε την αποεπένδυση πουλώντας τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία στην SilverBow Resources έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα την Οκλαχόμα Σίτι βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με τη Southwestern Energy ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αργότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ζήτησε πρόσθετες πληροφορίες.

Οι παραγωγοί φυσικού αερίου έχουν πληγεί φέτος από τις χαμηλές τιμές, οι οποίες υποχώρησαν περίπου 20% το πρώτο τρίμηνο λόγω των υψηλών αποθεμάτων και της χαμηλότερης από την αναμενόμενη ζήτησης. Η Chesapeake έχασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη και πολλές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της Chesapeake – περιόρισαν την παραγωγή ως αντίδραση.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η εταιρεία θα αντικαταστήσει τον σημερινό γενικό σύμβουλο Benjamin Russ με τον γενικό σύμβουλο της Southwestern Chris Lacy, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση στις 7 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη