Ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Βλαντιμίρ Μαλίνοφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο του την Κυριακή (19/5). Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας, σύμφωνα με το BTA.

Στην Ουάσινγκτον θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τη συνεργασία στο σχέδιο για την κατασκευή πυρηνικής εγκατάστασης στο σταθμό του Κοζλοντούι και για το πολιτικό πυρηνικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μαλίνοφ θα συναντηθεί με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους ενεργειακούς πόρους Τζέφρι Πάιατ. Έχει επίσης προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Βοηθό Γραμματέα Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, Άντριου Λάιτ.

Ο Μαλίνοφ θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, όπως η Διεθνής Εταιρεία Χρηματοδότησης της Ανάπτυξης των ΗΠΑ (U.S. International Development Finance Corporation), καθώς και με τον ομοσπονδιακό οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων των ΗΠΑ EXIM Bank, προκειμένου να συζητήσει τις δυνατότητες συμμετοχής στην υλοποίηση έργων στον βουλγαρικό ενεργειακό τομέα.

Διαβάστε ακόμη