Η Honda Motor σχεδιάζει να επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των πωλήσεων και της παραγωγής τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να επενδύσει περίπου 10 τρισεκατομμύρια γιεν (64,56 δισ. δολάρια) στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα και το λογισμικό κατά τη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου έως το 2030.

Η Honda δήλωσε ότι σχεδιάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων κυψελών καυσίμου που λειτουργούν με υδρογόνο, να αποτελούν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων της μέχρι το 2030. Στόχος της είναι επίσης να παράγει περισσότερα από 2 εκατομμύρια EVs μέχρι τότε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και για κεφαλαιουχικές δαπάνες σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Επιδιώκει να μειώσει το κόστος παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με την προμήθεια μπαταριών. Θα γίνουν επίσης επενδύσεις για την ηλεκτροκίνηση των μοτοσυκλετών της εταιρείας, δήλωσε.

Η Honda και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν εδώ και καιρό υβριδικά οχήματα, αλλά υστερούν σε σχέση με εταιρείες όπως η Tesla και η κινεζική BYD σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες.

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι στην Κίνα θα παρουσιάσει συνολικά 10 μοντέλα EV της μάρκας Honda μέχρι το 2027 και έθεσε ως στόχο να πωλεί μόνο EV στη χώρα μέχρι το 2035.

Η Honda δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στο να αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου, το 100% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων της μέχρι το 2040.

Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις ταμειακές ροές που θα προκύψουν από τις επιχειρήσεις μοτοσικλετών, βενζινοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων. Σύντομα, θα αντλήσει επίσης από τις ταμειακές ροές από την επιχείρησή της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Την Παρασκευή, η Honda ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 70% για το έτος που έληξε τον Μάρτιο χάρη στην ανάκαμψη της επιχείρησης αυτοκινήτων της. Προβλέπει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων του ομίλου θα αυξηθούν κατά 0,3% σε 4,12 εκατομμύρια μονάδες αυτό το οικονομικό έτος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα επενδύσει το ισοδύναμο περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και εργοστασίου μπαταριών EV στον Καναδά.

Διαβάστε ακόμη