Το Ιράκ έχει δεσμευτεί στις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής πετρελαίου που συμφωνήθηκαν από τον ΟΠΕΚ και επιθυμεί να συνεργαστεί με τις χώρες μέλη στις προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων την Κυριακή.

Τα σχόλια του υπουργού ακολούθησαν την πρότασή του το Σάββατο ότι το Ιράκ έχει προβεί σε αρκετές εθελοντικές μειώσεις και δεν θα συμφωνήσει σε πρόσθετες περικοπές που θα προταθούν από την ευρύτερη ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ+ στη συνάντησή της στις αρχές Ιουνίου.

«Το υπουργείο πετρελαίου επιθυμεί τη συνεργασία των κρατών μελών και εργάζεται για την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, συμφωνώντας σε προγράμματα εθελοντικών μειώσεων», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο Αμπντούλ Γάνι δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός γύρου αδειοδότησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βαγδάτη ότι οι εθελοντικές περικοπές του ΟΠΕΚ υπόκεινται σε συμφωνία των μελών του, προσθέτοντας ότι το Ιράκ είναι μέλος του ΟΠΕΚ και θα δεσμευτεί στις αποφάσεις του.

«Είναι απαραίτητο να τηρούμε και να συμφωνούμε με τις όποιες αποφάσεις του οργανισμού», δήλωσε. Πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters ότι o ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να παρατείνει ορισμένες εθελοντικές περικοπές της παραγωγής, εάν η ζήτηση δεν ανακάμψει.

Διαβάστε ακόμη: