Η βρετανική τράπεζα Barclays, στο πλαίσιο των περικοπών κόστους, ανακοίνωσε, ότι περικόπτει έξι θέσεις εργασίας από την ομάδα των περισσότερων από 100 τραπεζιτών που επικεντρώνονται στην ενεργειακή μετάβαση, η οποία δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι κινήσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος των ευρύτερων περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, περιλαμβάνουν στελέχη με εμπειρία στις κλιματικές τεχνολογίες, όπως η δέσμευση άνθρακα και το υδρογόνο.

Η εταιρεία καταργεί επίσης δύο θέσεις εργασίας στην ομάδα βιώσιμης τραπεζικής, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

«Αυτές οι αποχωρήσεις είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε άλλους ομίλους και δεν αντικατοπτρίζουν την ισχύ του franchise βιώσιμης χρηματοδότησης ή την ικανότητά μας να εκτελούμε με επιτυχία τα φιλόδοξα σχέδιά μας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας», ανέφερε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Barclays άρχισε να καταργεί αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε όλες τις παγκόσμιες αγορές, την επενδυτική τραπεζική και τα τμήματα έρευνας της εταιρείας, καθώς η εταιρεία ξεκινά μια προσπάθεια περικοπής κόστους ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών (2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου C.S. Venkatakrishnan για τη βελτίωση των αποδόσεων.

Οι μέτοχοι έχουν υποστηρίξει τις κινήσεις του μέχρι στιγμής, στέλνοντας τη μετοχή του δανειστή με άνοδο σχεδόν 40% από την αρχή του έτους.

Η ομάδα ενεργειακής μετάβασης συστάθηκε νωρίτερα φέτος για να αξιοποιήσει την αναμενόμενη στροφή από τα ορυκτά καύσιμα. Η μονάδα, η οποία συγκεντρώνει τραπεζίτες από τις αγορές ενέργειας, τους φυσικούς πόρους και την επενδυτική τραπεζική βιώσιμης ανάπτυξης και αντίκτυπου, είναι παρόμοια με τις ομάδες που δημιουργούνται σε ανταγωνιστές όπως η BNP Paribas SA και η Citigroup Inc., οι οποίες επιθυμούν να πατήσουν πόδι σε μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα βιώσιμης τραπεζικής συγκεντρώνει τις ομάδες βιώσιμων κεφαλαιαγορών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ESG της Barclays. Δημιουργήθηκε επίσης νωρίτερα φέτος.

Τα στελέχη της Barclays έχουν προβάλλει τις πρώτες επιτυχίες και των δύο μονάδων, με τον Venkatakrishnan να λέει στους επενδυτές αυτή την εβδομάδα ότι η ομάδα ενεργειακής μετάβασης έχει ανακοινώσει εννέα συγχωνεύσεις και εξαγορές από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Αυτό δείχνει τον ενεργό συμβουλευτικό τους ρόλο σε έναν από τους τομείς εστίασής μας», δήλωσε ο Venkatakrishnan στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία προχώρησε επίσης σε μια σειρά από προσλήψεις ανώτερων στελεχών στον ευρύτερο τομέα της βιώσιμης χρηματοδότησης, μεταξύ των οποίων ο Rafael Abati ως συν-επικεφαλής της ομάδας ενεργειακής μετάβασης για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και η Isabelle Millat ως επικεφαλής της βιώσιμης χρηματοδότησης για το τμήμα παγκόσμιων αγορών και την Barclays Europe.

Η βρετανική τράπεζα, η οποία πέρυσι εξέτασε τα σχέδια μετάβασης για 1.250 πελάτες σε τομείς με υψηλές εκπομπές ρύπων, δήλωσε ότι ο στόχος της με την ομάδα ενεργειακής μετάβασης είναι να χρησιμεύσει ως οδηγός για τους πελάτες σε μια σειρά από τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τα ερείσματά της στους τομείς της ενέργειας και της ενέργειας και επίσης να συνεχίσει να αναπτύσσει την επενδυτική τραπεζική της δραστηριότητα στον τομέα της κλιματικής τεχνολογίας.

Ο βρετανικός δανειστής έχει αναπτύξει τον δικό του ορισμό της χρηματοδότησης της μετάβασης, ελλείψει σαφών ρυθμιστικών προτύπων. Οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης που υποστηρίζει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου – άμεσα ή έμμεσα – σε τομείς με υψηλές εκπομπές ρύπων και δύσκολο να μειωθούν, όπως η ενέργεια, η αεροπορία και η γεωργία, μπορεί να θεωρηθεί χρηματοδότηση μετάβασης, δήλωσε η Barclays νωρίτερα φέτος.

Διαβάστε ακόμη: