Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (1/5), Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ουκρανικά drones έπληξαν αρκετές περιοχές εντός της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Ριαζάν, Πάβελ Μαλκόφ, η περιοχή Ριαζάν, που συνορεύει με τα βορειοδυτικά της Μόσχας, δέχτηκε επίθεση drone. Ενώ ο Μαλκόφ επιβεβαίωσε την απουσία τραυματιών, το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza, γνωστό για τους στενούς του δεσμούς με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου της Ριαζάν. Αυτό το διυλιστήριο, που ανήκει και λειτουργεί από την Rosneft, αποτελεί σημαντικό στόχο για την Ουκρανία, καθώς διυλίζει περίπου το 5,8% του συνολικού διυλισμένου αργού πετρελαίου της Ρωσίας.

Παρόμοιες επιθέσεις με drone αναφέρθηκαν από τους κυβερνήτες των Κουρσκ και του Βορονέζ, περιοχών στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία. Παρόλο που οι λεπτομέρειες δεν έχουν επαληθευτεί, και οι δύο κυβερνήτες δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα από αυτές τις επιθέσεις. Ενώ η Ρωσία συνήθως κρατά κρυφές τις πληροφορίες σχετικά με τον πλήρη αντίκτυπο των ουκρανικών επιθέσεων, το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις σε στρατιωτικές, ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές της Ρωσίας διαταράσσουν τις πολεμικές προσπάθειες της Μόσχας.

Επίσης, την περασμένη Τετάρτη, δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων που ανήκουν στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Rosneft, περίπου 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από drones, καθώς τα καύσιμα έγιναν καπνοί. Περισσότερα από δώδεκα διυλιστήρια σε εννέα ρωσικές περιοχές έχουν πληγεί παρόμοια φέτος, με αξιωματούχους στο Κίεβο να λένε ότι η βιομηχανία είναι νόμιμος στόχος πολέμου.