Η αυστραλιανή Anson Resources δήλωσε την Τετάρτη ότι θα προμηθεύει 4.000 ξηρούς μετρικούς τόνους ανθρακικού λιθίου ετησίως από το έργο της Paradox Basin στη Γιούτα στον νοτιοκορεατικό γίγαντα μπαταριών LG Energy Solution για μια αρχική περίοδο 5 ετών, σύμφωνα με το Reuters.

Το εμπόρευμα λίθιο έχει αποκτήσει αρκετή έλξη τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την παγκόσμια τάση μετάβασης στην πράσινη ενέργεια με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, με τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα – μία από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο – οι τιμές του λιθίου, βασικού συστατικού των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, έχουν μειωθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Τον περασμένο μήνα, η Mineral Resources, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς λιθίου της Αυστραλίας, κράτησε τα σχέδια επέκτασης της παραγωγής λιθίου επικαλούμενη τις χαμηλότερες τιμές λιθίου.

Το έργο λιθίου Paradox, το οποίο ανήκει στη μονάδα A1 Lithium της Anson Resources, έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 10.000 τόνων ετησίως ανθρακικού λιθίου ποιότητας μπαταρίας στο πλαίσιο της φάσης 1.

Το έργο, το οποίο αποτελεί το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, τροφοδοτείται με υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια και θα προμηθεύει με λίθιο αμερικανικής προέλευσης την LG Energy.

Την περασμένη εβδομάδα, η LG Energy – προμηθευτής της Tesla και της General Motors , μεταξύ άλλων – είχε επισημάνει τις ανησυχίες σχετικά με την υποτονική ζήτηση EV και παρουσίασε τα σχέδιά της να μειώσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες για το τρέχον έτος.