Η RWE μία από τις κορυφαίες εταιρείες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, ολοκλήρωσε την εξαγορά τριών υπεράκτιων αιολικών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Vattenfall, η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. Τα τρία έργα – Norfolk Vanguard West, Norfolk Vanguard East και Norfolk Boreas – το καθένα με προγραμματισμένη ισχύ 1,4 γιγαβάτ (GW), βρίσκονται 50 έως 80 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Norfolk στην Ανατολική Αγγλία.

Τα τρία έργα ανάπτυξης έχουν ήδη εξασφαλίσει δικαιώματα στον πυθμένα, συνδέσεις δικτύου, εντολές έγκρισης ανάπτυξης και όλες τις άλλες βασικές άδειες. Μαζί με τα τρία έργα, στη RWE θα ενταχθεί και η πλειονότητα της ομάδας της Vattenfall στο Norfolk. Ως μέλη της RWE, η ομάδα της Vattenfall θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτών των έργων στο πλαίσιο των επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων Growing Green της RWE. Και τα τρία έργα του Norfolk αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός της τρέχουσας δεκαετίας.

Το επόμενο ορόσημο στην ανάπτυξη των έργων Norfolk Vanguard West και Norfolk Vanguard East είναι η εξασφάλιση σύμβασης για τη διαφορά (CfD) σε μία από τις επερχόμενες δημοπρασίες. Η RWE θα συνεχίσει την ανάπτυξη του έργου Norfolk Boreas, η οποία είχε προηγουμένως διακοπεί.

Ως επόμενο βήμα, η ομάδα της RWE Norfolk θα εργαστεί για την εξασφάλιση συμφωνιών προτιμώμενου προμηθευτή για όλα τα βασικά εξαρτήματα και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο έργο σε δημοπρασία CfD σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική της RWE για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων.

Συμπεριλαμβανομένων των τριών υπεράκτιων αιολικών έργων Norfolk της Vattenfall, η RWE αναπτύσσει εννέα υπεράκτια αιολικά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιπροσωπεύουν συνδυασμένη δυνητική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 9,8 GW, με το αναλογικό μερίδιο της RWE να ανέρχεται σε 7 GW. Ο στόχος της εταιρείας είναι να τριπλασιάσει την παγκόσμια υπεράκτια αιολική δυναμικότητά της από 3,3 GW σήμερα σε 10 GW το 2030.

Τα τρία έργα υπερακτιων αιολικών που εξαγόρασε η RWE ©https://www.rwe.com/

Τα τρία έργα υπεράκτιων αιολικών που εξαγόρασε η RWE ©https://www.rwe.com/