Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οριστικοποίησε τους κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό των διαρροών μεθανίου από γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσιες εκτάσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η πολιτική αυτή συμπληρώνει τις προσπάθειες άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, ενός ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου που τείνει να διαρρέει από χώρους γεωτρήσεων και αγωγούς και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Σχεδόν το ένα δέκατο της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται σε ομοσπονδιακές εκτάσεις, κυρίως σε δυτικές πολιτείες όπως το Νέο Μεξικό και το Γουαϊόμινγκ.

Οι κανόνες απαιτούν να καταρτίζονται σχέδια για τον εντοπισμό διαρροών, την πραγματοποίηση επισκευών και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων. Πρέπει επίσης να καταβάλλονται δικαιώματα για το φυσικό αέριο που χάνεται μέσω καύσης ή εξαέρωσης, εάν οι απώλειες αυτές θεωρούνται ότι ήταν δυνατόν να αποφευχθούν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο κανόνας θα διατηρήσει δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν εξαεριστεί, εκτοξευτεί ή διαρρεύσει, δημιουργώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες πληρωμές δικαιωμάτων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάθε χρόνο.

Οι νέοι κανόνες ακολουθούν χρόνια νομικής διαμάχης σχετικά με τους κανονισμούς για το μεθάνιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.