Η κορυφαία εταιρεία μηχανικών για ενεργειακά έργα της Κίνας, η China Energy Engineering, δηλώνει ότι είναι έτοιμη να προωθήσει την ιδέα των μεγαβάσεων -οι οποίες αποσκοπούν στην ανάπτυξη αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων στην έρημο – σε άλλες χώρες που αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι γιγάντιοι αιολικοί και ηλιακοί κόμβοι, οι οποίοι αποθηκεύουν ενέργεια σε μπαταρίες ή σε ορεινές δεξαμενές και χρησιμοποιούν άνθρακα ως εφεδρική λύση, αποτελούν βασικό μέρος της επιτυχίας της Κίνας στην επιτάχυνση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας. Η χώρα άρχισε να εξετάζει τέτοια έργα το 2020 και ένα χρόνο αργότερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την προσθήκη 455 γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω μαζικών αναπτύξεων στο εσωτερικό της χώρας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η China Energy Engineering Corp. έχει εργαστεί σε ολοκληρωμένα έργα σε μέρη όπως η Μογγολία, το Xinjiang και το Guangxi, και τώρα προωθεί παρόμοιες εξελίξεις σε χώρες της πρωτοβουλίας «Belt and Road» και σε άλλες ξένες αγορές, δήλωσε ο πρόεδρος Song Hailiang κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Φόρουμ Boao για την Ασία στο Hainan την Τετάρτη.