Η αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας της Σλοβακίας, Denisa Saková υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με την ιαπωνική εταιρεία παραγωγής πλαστικών Sekisui Chemical, η οποία αναπτύσσει εύκαμπτα φωτοβολταϊκά πάνελ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα παραγωγής των πάνελ στη Σλοβακία.

«Μας ενδιαφέρει όχι μόνο να συνεργαστούμε για την επέκταση αυτής της τεχνολογίας στη Σλοβακία, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να διερευνήσουμε και τις δυνατότητες εγκατάστασης της παραγωγής τέτοιων πάνελ στη χώρα μας», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ίδια, οι σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν όχι μόνο τη βιομηχανία αλλά και τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το Ceenergy News, το Μνημόνιο Συνεννόησης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ της σλοβακικής κυβέρνησης και της εταιρείας Sekisui Chemical και τα δύο μέρη εξέφρασαν επίσης την προθυμία τους να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την πιθανή εγκατάσταση της παραγωγής αυτής της τεχνολογίας στη Σλοβακία.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η παραγωγή ηλιακών συλλεκτών αυτού του τύπου δεν απαιτεί πολύτιμες πρώτες ύλες και η επέκτασή της θα μπορούσε να συμβάλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα πολλών ευρωπαϊκών χωρών στο μέλλον.