Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (FERC) ενέκρινε ένα σχέδιο του διαχειριστή δικτύου της Νέας Αγγλίας για την επέκταση της ημερήσιας αγοράς του, μια κίνηση που θα μπορούσε να προσθέσει μεγαλύτερη ευελιξία στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής.

Το σχέδιο αποσκοπεί στο να δώσει κίνητρα στις εταιρείες να είναι προετοιμασμένες να παρέχουν ενέργεια όταν η ζήτηση ή η προσφορά μετατοπίζεται απροσδόκητα, όπως προκύπτει από ομοσπονδιακή κατάθεση με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου. Το δίκτυο της Νέας Αγγλίας βασίζεται όλο και περισσότερο σε καθαρές πηγές ενέργειας που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες για την τροφοδοσία των συστημάτων θέρμανσης και μεταφορών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2025, θα βελτιώσει σημαντικά την ετοιμότητα των πόρων λειτουργικής εφεδρείας, την αποδοτικότητα και τη διαμόρφωση των τιμών day-ahead στη Νέα Αγγλία χωρίς αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους της χονδρικής αγοράς, ανέφερε η FERC στην κατάθεση.

Η ημερήσια αγορά επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δεσμευτούν να αγοράσουν ή να πωλήσουν χονδρική ηλεκτρική ενέργεια μια ημέρα πριν από την ημέρα λειτουργίας.

Για να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, διατηρώντας παράλληλα μια αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η Νέα Αγγλία θα χρειαστεί μεγάλες ποσότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παράλληλα με ορισμένους παραδοσιακούς πόρους ενέργειας και θα προβεί σε δραστικές αλλαγές στο σημερινό της δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του διαχειριστή του δικτύου.