Σταμάτησαν όλες πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, την Παρασκευή λόγω της πυκνής ομίχλης και της επιδεινούμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου. Όπως είπε οι πτήσεις καθυστέρησαν ή εκτρέπονται σε άλλες πόλεις.

Η Air Visual, μια ανεξάρτητη διαδικτυακή υπηρεσία παρακολούθησης του δείκτη ποιότητας του αέρα, δήλωσε ότι τα επίπεδα των επικίνδυνων μικρών σωματιδίων, γνωστών ως PM2.5, στον αέρα του Ανόι ήταν εξαιρετικά υψηλά, 257 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, νωρίς την Παρασκευή.

«Όλες οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται σε άλλες πόλεις, όπως το Χαϊφόνγκ ή το Ντανάγκ. Καμία δεν μπορεί να απογειωθεί ούτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε αξιωματούχος του διεθνούς αεροδρομίου Noi Bai, αρνούμενος να κατονομαστεί.

Σχεδόν 100 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν επηρεαστεί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις αρχές του αεροδρομίου.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία του Βιετνάμ Vietjet δήλωσε την Παρασκευή ότι αρκετές από τις πτήσεις της που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Ανόι είχαν εκτραπεί για να προσγειωθούν στην πόλη Χάιφονγκ.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ανόι κατατάσσεται συνεχώς μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο, με τις υγειονομικές αρχές να συμβουλεύουν τον περασμένο μήνα τους πολίτες να φορούν μάσκες και να περιορίζουν τις υπαίθριες δραστηριότητες.