Η παγωμένη βροχή και η σφοδρή χιονόπτωση στην κεντρική και νότια Γερμανία καθήλωσε εκατοντάδες πτήσεις και περιόρισε την κυκλοφορία των τρένων την Τετάρτη, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για ολισθηρούς δρόμους και έντονη χιονόπτωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν ακυρώθηκαν οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις (570 από τις 1.047 προγραμματισμένες αφίξεις και αναχωρήσεις), ενώ 254 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και ένα μικρότερο αεροδρόμιο στη νότια πόλη Σααρμπρούκεν διέκοψε εντελώς τη λειτουργία του.

Οι διαταραχές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ανέφεραν πηγές από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, συμβουλεύοντας τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους New York Times.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για ακραίο κίνδυνο μαύρου πάγου σε μεγάλο μέρος του νότιου μισού της χώρας έως την Πέμπτη, λόγω χιονόπτωσης, παγωμένης βροχής και χαμηλών θερμοκρασιών.

Η κακοκαιρία διακόπτει και σιδηροδρομικά ταξίδια

Ο χειμερινός καιρός διέκοψε επίσης ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια. Η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, Deutsche Bahn, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις την Τετάρτη. Η μέγιστη ταχύτητα των τρένων ICE υψηλής ταχύτητας περιορίστηκε στα 200 χιλιόμετρα την ώρα από τα τυπικά 300, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω διακοπές, δήλωσε ο φορέας.